9 Ocak 2008 Çarşamba

Microsoft Google'ı yok etmeyi düşünüyo heralde...!

Bu akşam okuduğum bir yazıda microsoftun yeni bir arama motoru şirketi satın almış olduğunu duydum bunun yanındada çeşitli girişmlerde de bulunuyo.. Teleskop gibi mesela..

Zaten google'ın earth'ü microsoftan çaldığına inanmaya başladım. M Nuri ve Çağlayan beyler bunu tam release aşamasında iken google tarafından duyurulduğunu ve bunuda microsoftan ayrılan bazı çalışanların yaptığını söylerler...


Microsoft sanırım Google'dan aşağı kalmamak için ilginç hamleler yapıyor. Daha önce video izletme sitesi satın alan Mizrosoft şimdide Fastsearch adlı bir şirkete tam tamına 1.200.000.000$ teklifte bulundular. Site bir şirket arama motoru.


Bill Gates internette kullanılabilecek bir teleskobun yapımına başlamış...


Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Word ve excel'in yaratıcısı Charles Simyoni'nin 30 milyon dolarlık desteği ile Şili'de yaptırılan "Large Synoptic Survey Telescope" LSST 2014 yılında kullanıma hazır hale gelecek.
8.4 metre çaplı teleskop güney yarımküre göğünü gözlemleyecek. Üzerinde 3 "Gigapixel" kamera bulunduracak olan teleskop bu özelliği ile dünyada şimdiye dek yapılmış en büyük dijital kamera olma özelliğini de taşıyor.Karanlık madde, karanlık enerji, supernova, yakın ve uzak tehlikeli meteorlar araştırmalarına yoğunlaşması planlanan teleskoptan elde edilecek olan terabytelarca veri her gece isteyen herkesin kullanabilmesi için internette yayınlanacak. Haberin Kaynağı

Hiç yorum yok: