Daha önce yine burda ve şurada bahsettiğim göz bebeğimiz efs projemiz ile türkiye de bir yankı uyandıramamanın burukluğu hala içimizde bir uhte olarak kalmışken, gün geçtikçe bu Projeye olan ihtiyacı ve bu projenin nekadar sağlam bir fikirden ortaya çıktığını USA'da yapılan bir çok etikinlikte dikkatleri üzerine çekmesinde ve TechCrunch50 de bizim projemize benzer bir projenin yer almasından anlıyoruz.
Bu gün webrazzinin partneri olan mike'ın 'ın düzenlemiş olduğu TechCrunch5o konferansında OpenTrace projesini incelemeye davet ediyorum. Efs konusunda ne kadar haklı olduğumuzu Tokyolu vatandaşlar size kanıtlasın isterseniz.
Bu gün burada şunu anlıyoruz; TechCrunch50 de 50 starUp Projesi içine Türkiyeden hiçbir proje giremedi. Çok üzücü.
Aslında şöle çevreme baktığımada arkadaşlarım arasında okadar sağlam fikirler var ki ama nedense herkes bir ölü toprağı serpilmişcesine umursamaz tavırda başkalarının kendi fikrini yapmasını bekler biçimde.
Ya hu bizim ruhumuza ne oldu neden bu kadar tembeliz neden eskisi gibi 7 kıtaya hükmedecek teknoloji ve bilgiye sahipdeğiliz.
Hani bir Türk dünya ya bedel di.! neredeyiz Kimse türk değilmi yoksa?
Neden Dünyada hep başka milletlerin yelleri, fırtınları ve hatta kasırgaları esmekte...
Niye bukadar geç kaldık kalkan trene, Hani bizim müttefikimiz almanya vardı onun kaybetmesiyle kaybetmiştik bizde. Hani tüm toprakları darmadağın olan Almanya vardı biz okadar hasarlı da değildik ama onlar treni erken yakala ya biz...??
Biz neden Dünyada göbeğini kaşıyan millet durumuna geldik ? Neden bu miskinlik? Bizim birimizin bedel olduğu dünyada bu sıfatla neden nitelendik??
...
2 yorum:
Yunus; hem proje hem de Türkler hakkındaki yorumlarına katılıyorum.
Bence EFS, veya başka bir isimle bütün dünyada kabul görecek bir sertifika (CE damgası gibi) ortaya çıkacak. Bu gelecekte muhakkak olması gereken bir standart çünkü artık tüm küresel firmalar, üretimlerini çevreye zarar vererek daha ucuza mal eden korsan (veya tüm dünyaca tanınan) firmaların ürünleriyle yarışmak için böyle bir kalite damgası veya puanlama sistemine geçmek isteyecek, böylelikle diğer büyük küresel firmalarla rekabet edebilecekler. İnsanlara yeşil üretici olduklarını göstermek zorunda olacaklar.
Çok haklısın. Sanayi bile bu konuda adımlarını atıyor duyarlı olduğunu gösteriyor. Örn: Arçelik, ne diyor benim çamaşırmakinam daha az su kullanıyor daha az enerji harcıyor dolayısıyla daha çevreci.
İşte size bariz örnek. hani sanayiye bunu kabul ettiremezsiniz diye savunan bir takım insanlar acaba bu reklamları görünce hakkımızı veriyorlarmı?
Yorum Gönder