9 Temmuz 2008 Çarşamba

Imagine Cup 2009


İmagine cup 2008 in sona ermesinin ardından, imagine cup 2009 un teması ve gerçekleşeceği yer belli oldu..

2009 da imagine cup Mısırda gerçekleşecek... (nezaman istanbula gelecek sabırsızlıkla bekliyoruz. ama sanırım microsoft türkiye ekibi bu konuda biraz önemsemez davranıyorlar.)

Imagine Cup 2009 un teması ise bu sene ki kısır temadan akıllanıp biraz geniş tutmuşlar sanırım ve  "Çağımızın en zorlu sorunları için teknoloji çözümleri üretme" geçmişler.

Bu sorunlar ise Birleşmiş Milletler'in 21.Yüzyıl Gelişme Hedefleri (Millennium Development Goals) olarak belirlenen 8 hedef. 

Bunların en başınıda bu günler de sık sık haberlerde duyduğumuz açlık. yani gıda sorunu. Bu gün haberlerde mesela mercimekten bahsediyorlardı daha önce pirincin başına gelenleri herkes biliyor. Kaybolan arılar var bunlar nereye gidiyo.. aa aslında mütiş bir fikir geldi aklıma hemen katıla bilirim bu fikirle;  

Merak etdiyseniz sölim kaybolan arıları bulmak:) Artık gps mi takarız naparız onu bilmem:) Çok ciddiye almaya gerek yok diye söyledim bunu çünkü türkiyeden çıkmak çok zor ve şans faktörü ilk kriter:(  Sizde çok büyük uğraşlar verip bütün mesainizin harcanıp ortaya çıkan ürünü karşınızda uyuyan bir juriye anlatırken bana hak verip kafanızı vurmayın diye söledim. 

 Ama mutlaka katılmak lazım çok büyük tecrübeler ediniyorsunuz.

Hiç yorum yok: