4 Haziran 2008 Çarşamba

VoIP teknolojisi

VoIP = Voice over Internet Protocol; Yani ıp üzerinden aynı telefonda olduğu gibi ses ve veriyi veri ağları üzerinden taşınmasına verilen addır.

 Hepimizin bildiği gibi çok değil bundan 10 - 15 sene önce bilgisayar ağları sadece veriyi taşımak için kullanılırdı. Gün geçtikçe ağlar üzerinde ses paketlerinin taşınmasını sağlayan VoIP teknolojisiyle birlikte bir çığır açıldı internet dünyasında herşey bir anda değişti ve Ağlar sesi ile birlikte görüntü ve verinin taşınmasını sağlayan ortamlar halini aldı. işte internet çılgınlığı buradan başaladı.
Bu teknolojidenvsorunsuz şekilde yararlana bilmek için ağ yapılarını çok iyi yapılandırılmış olması lazım. Ağ üzerinde olacak yavaşlamalar ve çakışmalar ses trafiğini olumsuz etkileyecektir. Bunu için QoS teknolojilerini kullanan yedekli alt yapılara yönelmelidir.
 Bu teknoloji gelecekte hatta yakın gelecekte geleneksel telefonların yerini alacaktır. Günümüzde şirketler hızla voıp teknolojisini şirketlerine uygulamaya başladılar. En önemli sorun olan iletişimi bu şekilde yani bu teknoloji sayesinde daha masrafsız ve daha uygun şekilde halletmiş olacakalar.
 Bu teknoloji en yakın zamanda ses ve veriyi bir birine entegre edecek ve çağın yeni teknolojisi bu şekilde gelişecek olduğunu düşünmekteyim. Ses ve verinin bir arada yer alması yakın gelecekte bizleri bekleyen bir teknoloji.  

2 yorum:

david santos dedi ki...

7/6/2008

Portugal 1 Turquia 0
Portugal 0 Turquia 0
Portugal 0 Turquia 1

FAIR PLAY

yunus karadağ dedi ki...

PORTUGAL 3 TÜRKİYE 0
BUT türkiye have half final:)