3 Haziran 2008 Salı

2. İstanbul Bilişim Kongresi Kurumsal Yazılım 2008 "bütünleşelim"


Bu gün Türkiye bilişim derneği (tbd) tarafından Türkcell in sponsorluğunda Harbiye askeri Kongre Salonunda 2. si gerçekleşen İstanbul bilişim Kongresine katılma şansım oldu. Çok faydalı olduğuna inandığım kongreye Adına yakışır şekilde, Ulaştırma bakanımız sy. Binali YILDIRIM telekonferansla katıldılar. Kendilerinin ağzından duyduğum Türkiye yakın zamanda internet sıkıntılarından kurtulacakmış, Ve türkiyem alt yapı olarak geniş banta hazırmış. Bekleriz ozaman bu geniş bantda yaya yaya internet kullanmayı:)
Açılış programında sy. Prof.Dr. Tuncay Saydam şu metni paylaştı.
Yarın ki ve bu gün kü programa ise Şuradan ulaşa bilirsiniz.
Açılışın ardından oturumlara geçilince bugünlerde merak saldığım Oraclenin temsilcilerinin olduğu oturumları tercih ettim çok da faydalı oldu..
Örneğin e- ticaretten bahsettiler ki yani böle bir hayali olan kimsenin mutlaka bu konuşmayı dinlemeleri gerekir diye düşünüyorum. e- ticaret değil e-pazarlama olduğundan bahsettiler. merak uyandıran bi tabir ve yakın zamanda e ticaretin yerini alacak..
Ardından SOA şu heryerde lafı geçen meşhur SOA yani namı değer Service Oriented Architecture dehşet bi teknoloji ya. Her, ben yazılımcıyım diyen faninin öğrenmesi gereken bir şey bu.. Anlatılmaz yaşanır der gibi..
Türkiye bilişim derneğinin istanbul bilişim kongresinin Bu seneki sloganı...BÜTÜNLEŞELİM...
Başlangıç konuşmasını sayın Prof.Dr. Tuncay Saydam yaptı, iyi de başlangıç oldu aslında..
Buradan Metne ulaşabilirsiniz...
Şuradan da konferans programına ulaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok: