3 Şubat 2008 Pazar

Microsoftan Yahoo ya teklif.


Microsoft internet dünyasındaki yediği çalımlardan sonra akıllı adımlar atmaya başladı sanırım. Bilenler vardır bill gates in enbüyük hatalarından biri internete hayal demesi idi, bu sayede google yahho gibi devler ön sıraları aldı sanal alemde.

Sizlere birinci ağızdan bu haberi paylaşmak istiyorum. Microsoft ortadoğu pazarlama müdürü Mehmet bey şöyle yorumlamışlar bu teklifi;
"Önemli bir son dakika gelişmesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Microsoft olarak az önce Yahoo'yu satın almak üzere 44,6 milyar dolarlık bir teklifte bulunduk. Eğer birleşme gerçekleşirse dünyanın en çok ziyaret edilen portalı, en çok ziyaret edilen arama motoru, en çok ziyaret edilen birçok tüketici servisi artık Microsoft şapkası altında yer alacak. Gelişmelerden sizi haberdar ediyor olacağım.
CEO'muz Steve Ballmer; "Yahoo'ya büyük saygımız var ve online hizmetler sektöründe beraberce tüketiciler, yayıncılar, reklamcılar için heyecan verici projeler üretebiliriz" açıklamasını yaptı..
Verilen teklifin Yahoo'nun piyasa değerinin yüzde 62 üzerinde olduğunu da belirteyim, bu doğal olarak Microsoft'un hisse senetlerini de olumlu etkileyebilir".

Hiç yorum yok: