18 Aralık 2007 Salı

BilgeAdam Yazılım Eğitimimin Ardından....


BilgeAdam Kadıköy şubesi :

Kadıköyden Modaya çıkarken karşımıza çıkan yapı. Giriş kapısı biraz ihtişamsız olduğu için farkedilmesi biraz zor.
Lab -T





Haftasonları Yaklaşık 400 saatimizin geçmiş olduğu, kimine göre "en pahalı internet cafe", kimine göre "Sinema salonu" ama asıl amacı Eğitim olan sınıfımız... Çok şey öğrendik bu monitörlerden:) Evimizde uygulamaya çekindiğimiz şeyleri hoyratça üzerlerine uyguladık ama öğrenmekti amaç..









Ve Türkay ÜRKMEZ (namı değer ŞİŞMAN ADAM)
Yaklaşık bir sene beraber dik. Yeri geldi en süper fikirler çıktı ortaya, Yeri geldi Takıldık teknik aksaklıklara. Hoş sohbetlerimizde oldu "Güldür bakalım yarışması gibi" Kardeşini destekledik:))
Kanka dedi bize; samimiydik gecenin saat 2'si Kod yazarken ERRORlardan bunalmışsın, internet, msdn her yere bakmışsın, ama çözüm bulamamışsın, sıkılarak aramışsın Şişman adamı, Haftalık ders saatinin yoğunluğuna aldırmadan sıcak yatağında kalkıp cevaplamış en karmaşık hata mesajlarını.(abatdık biraz ama neyse..)
Bazen sıkıntılarımız oldu (hocam ama bende neden çalışmıyo..!! aynısını yazdım... ) diye milyonlarca kez aynı soruyla karşılaşmış ve bir bakışta çözmüştür işi.. Yada bazen es geçmiştir.. olabilir insanlık hali.
Emeği büyük üzerimizde ne diyelim messagebox.show("hello world"); u, o öğretti bize. Bu sayede öğrendik yazmayı... Onun sayesinde öğrendik ADO'yu SQL'i ve tüm sırlarını, bunun yanında piyasanın sırlarını.... Kendisine Sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz...

Her eğitim bitişinde rehberlikten geldiler, anket , anket okadar doldurduk ama hiç geri dönüş yapılmadı.. Rehberlik çok ilgilendi bizlerle hertürlü sorunlarımızla Kübra hanım ve Betül hanımada sonsuz teşekkürler...
Kısacası bilgeadam çok şey kazandırdı, bu 400 saati alarak bizden. Hakkında ki yorumlarım kendime saklıyorum diyeceğim şu eğer gerçeketen eğitim almakta istekli ve bu( yazılım , sistem vs.) konularda azcık bilginiz varsa, Gidilebilecek EN İYİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ AKADEMİSİ BİLGEADAM.... Tüm BilgeAdam ailesine teşekkürlerimi sunarım.

16 Aralık 2007 Pazar

CIA' dan Factbook! Çok Detaylı Ülke Profilleri


Hep amerikan filmlerinde duyduğumuz ve gördüğümüz CIA araştırmalarından bazılarını halka açık hale getirmiş heralde:)


Herhangi bir ülkenin; haritasından kurucusuna , etnik gruplarından kişi başına düşen milli gelirine, nüfusun ortalama yaşından IMF ye ne kadar borcu olduğuna ve daha saymakla kolay kolay bitmeyecek olan inanılmaz detaylı profiline buradan ulaşmamız mümkün.
World Factbook 2007Factbook u duyan herkesin ilk yaptığı yorum "Bizim hakkımızda ne yazmışlar?" oluyor. Ben sizi uğraştırmayayım , Türkiye için hazırlanan sayfaya da buradan ulaşabilirsiniz.Ayrıca download imkanı da var..


2007 yılında Google'da enfazla arananlar..


Bir yılın daha bitmesiyle google artık gelenekselleşen yıl sonu istatistiklerini (google zeitgeist) yine duyurdu. Google a göre dünyada 2007 de en çok arananlar listesine en hızlı giriş yapan (arama oranı en hızlı artan) kelime "iphone" olmuş "facebook" ise üçüncü sırada. En çok aranan kelimelere kategorilere ayrılmış olarak bakıldığında şöle bir sonuç çıkıyor:
Oyun Konsollarında Xbox, Wii ve PS3 ün başı çektiği listede Xbox ve Wii yıl sonuna kadar başbaşa gitmişler son birkaç ayda ise xbox hızlı bir çıkış yapmış, playstation 3 ise biraz daha geride kalmış gibi görünüyor. Blue Ray ve HDDVD yarışında HDDVD aranma yarışını kazanmış görünüyor. Lcd TV Plasma TV yi aranma oranında yıl boyunca geçmiş. Müzik indirmede ilk üç iTunes,bittorent ve limewire ve itunes açık ara önde gibi. Bu yıla damagasını vuran konulardan olan pilates'in de ilk sıraya yerleştiği zeitgeist 2007 ye buradan ulaşabilirsiniz.

Enbüyük rakiplari kıyaslayın siz karar verin hangisi büyük. Mac OS X vs Windows Vista (Kedi & Köpek )

Bir nevi kedi-köpek misali aralarında amansız rekabet, şiddetli geçimsizlik bulunan 2 işletim sisteminin (mac os x ve windows vista) ayrıntılı olarak karşılaştırılması burada her yönüyle yapılmış.


11 Aralık 2007 Salı

MEĞER NE ZORMUŞ EVLENME TEKLİFİ ETMEK :) İŞTE SİZE YARDIMCI MODERN EVLENME TEKLİFLERİ. süperr yaa...!

Erkeklere bi tüyo vermek istedim aslında, bayanlarında Ufkunu açayım istedim... Çok hoş oldu..
Bazı erkekler evlenme tekliflerinin çok özel , hatırlanabilir ve çok şaşırtıcı olmasını isterler. Şurada internette rastlanan birkaç evlenme teklifi var. Aslında oldukça parlak fikirler var.
=> bir arkadaş binanın tepesine evlenme teklifi yazmış ve bu da google maps'a takılmış.

=> Bu vatandaş ise Love Letters adlı bir çizgi film yaparak teklifini yapmış.
=> Bir diğer vatandaş ise arama motoru ask jeeves ile evlenme teklifinde bulunmuş.
=> Tom ise yerel bir tiyatroda evlenme teklifini 3 dakikalık bir gösteride 22 kart hazırlayarak yapmış.

=> Seomoz'dan tanınan rand fishkin ise tv'de programında bu teklifi yapmış.
=> Bu arkadaş ise kız arkadaşının f12 tuşuna basarak aşağıdaki resmin açılmasını sağlamış ve teklifini yapmış.

=> Bir diğer vatandaş ise şehri gözetleyen kameraların karşısına geçerek evlenme teklifini yapmış.



=> iŞTE BENİM FAVORİM(şimdilik düşünmesemde)
Bu aşmış arkadaş ise c# programlama dilinde evlenme teklifinde bulunmuş. Heralde kız programdan anlıyomuş mu artık nasılsa..
Ben direk teklif eden bir program geliştirme taraftarıyım.. Teknolojiyi kullanalım canım...
İşte dünyanın çeşitli yerlerinden çeşitli karelerden, dudaktan kalbe hitap etme şeklilleri böyleymiş...
Üretici düşünce, alkışşş diyorum hepsine...

Herhangi bir yazıyı Anında 3D yapmak ve kullanmak istermisiniz..

Size tanıtacağım site ücretsiz 3D isminizi yazmanıza yarayan bir hizmet sunuyor. Tabii siz herşeyi yazmakta özgürsünüz. Öncelikle isminizi hangi formatta ve hangi renklerle yazmak istiyorsanız boyutlarıyla birlikte seçiyorsunuz seçiyorsunuz ve en alt bölüme isminizi yazıyorsunuz daha sonra isminiz 3 boyutlu olarak ekrana geliyor. Çok ilginç bir çalışma özellikle web sayfası olan ve değişik yazılar kullanmak isteyenler için biçilmiş kaftan bence. Bir sürü seçenek var ve ortaya çok güzel 3D tasarımlar çıkıyor. Hemen deneyin.
örnekler: tabi bunlar hareketli..
HAREKET ETTİRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN.....







3 Aralık 2007 Pazartesi

SOL ELİNİ KULLANANLAR İÇİN ( sol elim)




solaklar için güzel bir site.
Daha önce haberlerde izlediğimiz solaklar için yapılmış çok güzel ürünler.
eğer sizde solağım diyorsanız
Türkiye’de sol elini kullananlar için ürünlerin satıldığı ilk mağaza olan Sol Elim'dir,ancak bu markanın arkası sadece bundan ibaret değildir.
Ülkemizde kapağı hiç açılmamış olan bir konuya el atan Sol Elim için bu kapsamlı bir proje olup hiçbir zaman yerinde saymayacak ve hep üzerine yeniliklerin ekleneceği bir temeldir.
Dünya’da bu alanda yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren ve konusundaki en profesyonel firma olan İngiliz firması AnythingLeft-Handed, tarihinde ilk defa ülke dışına bir temsilcilik hakkı vermiştir.
Sol Elim’in bu konudaki heyecanı, istekliliği ve altyapısı ıngiliz firmanın bu kararı almasındaki etkenlerin bazılarıdır.
Hedeflenenler arasında öncelikli bazı konular vardır:
1. Solak çocukların doğru malzemeler ile öğrenim hayatlarına başlamaları için ailelerin ve eğitmenlerin bilinçlendirilmesi.2. Bu durumun çocukların psikolojik ve sosyal durumlarına olacak pozitif etkinin anlatılması.3. Solak kişilere kendileri için üretilmiş ürünler ile aslında hayatlarının ne kadar kolay olabileceğinin anlatılması.4.Ülkemizde hiç önem verilmemiş bu konunun ulaşılabilinen tüm solakların yardımı ve desteği ile hak ettiği yere getirilmesi.5.Ülkemizdeki solakların yukarıdaki amaç yolunda birlikteliğinin sağlanması,6. Bu konunun olabildiğince çok yere ve kimseye ulaştırılabilmesi.
buradan

2 Aralık 2007 Pazar

Satılık olsaydınız kaç para ederdiniz:)) merak eden varsa buyursun:)



buradaki site eğer satılık olsaydınız kaçpara olacağınızı size söylüyor. eğer allah korusun böle bir pazar olsaydı kıymetimiz ne olurdu.?