5 Ekim 2007 Cuma

.NET Kütüphanelerinin Kaynak Kodu görücüye çıkıyor!!!...

Dün çok heyecan verici bir duyuru yapıldı Microsoft tarafından. VS 2008 ve .NET Framework 3.5 un çıkışı ile beraber tüm .NET kütüphanelerinin kaynak kodları Microsoft Reference License =>http://www.microsoft.com/resources/sharedsource/licensingbasics/referencelicense.mspx(MS-RL) koşulları altında isteyen herkese dağıtılacak.

Kodları ve kod yorumlarını da dahil etmek üzere.
NET Temel Sınıfları (System, System.IO, System.Collections, System.Configuration, System.Threading, System.Net, System.Security, System.Runtime, System.Text vd.)


ASP.NET sınıfları (System.Web)

Windows Forms sınıfları (System.Windows.Forms)

ADO.NET sınıfları (System.Data)

XML sınıfları (System.Xml)

WPF sınıfları (System.Windows)açılacaktır. Sonraki etapta WCF, WorkFlow ve LINQ kütüphaneleri gelecektir.
Böylelikle kaynak kodları indirip içeriklerine bakabileceğiniz gibi Visual Studio içerisinden debug etme şansınız da olacaktır. Internet üzerinden açılacak sembol sunucu aracılığı ile .NET içerisinde çok rahatlıkla hata ayıklama özelliğine de sahip olabileceksiniz. Visual Studio içerisinde hata ayıklama için daha detaylı bilgiye Scott Guthrie'nin blog'undan erişebilirsiniz. Tabi daha önceleri Reflector gibi araçlar aracılığı ile .NET kodlarını görebiliyordunuz ama entegre hata ayıklama metodu ile .NET sınıflarını adım adım izleyebilir ve hatanın nereden kaynaklandığını bulabilirsiniz...
(devtr.spaces.live.com)

Hiç yorum yok: