28 Nisan 2008 Pazartesi

Ve Microsoftun Bilim dünyasına en büyük hizmeti yakında yayınlanıcak.

" Bill Gates internette kullanılabilecek bir teleskobun yapımına başlamış..."
Bloğumu takip edenler bilcaklerdir ki daha önce bahsettiğim internet kullanımına açık teleskop projesi vardı microsoftun yakın zamanda faaliyete geçeceğini ve tanıtımını sitelerinde yapmışlar. Bu konuda Microsoft Türkiyenin önde gelenlerinden M. Nuri Çankaya şöyle bi açıklama yapmış;
"
Uzayda Gezinti Zamanı: WorldWide Telescope
WWT Benim gibi çocukluğundan beri gökyüzünün derinliklerini merak eden biriyseniz size çok güzel bir haberim var; artık uzayı bilgisayar ekranınıza getiren dünya teleskobu var: WorldWide Telescope (WWT). TechFest 2008'de duyurulan Jim Gray'in SkyServer çalışmalarına dayanılarak geliştirilen WorldWide Telescope (WWT) yerde ve uzaydaki teleskop görüntülerini biraraya getiriyor. Zoom özelliği ve farklı açılardan inceleme özellikleri dışında gezilen yer ile ilgili detaylı bilgileri de barındıran ve terabyte'larla ölçülen resim, veri ve gözlemler kullanıcılara zengin bir medya içeriği ile sunuluyor.
Microsoft'un yüksek başarımlı Visual Experience Engine™ motoru kullanılarak geliştirilen WWT astronomiye bakışı, astronomi eğitimini ve evrendeki yerimizle ilgili düşüncelerimizi değiştireceğe benziyor. WWT'un 2008 yılı içerisinde ücretsiz olarak sunulması planlanıyor. WWT resmi web sayfası: http://www.worldwidetelescope.org Yakında Beta sürümüyle herkes yükleyebiliyor olacak.
Büyük Resim için Tıklayınız "

Hiç yorum yok: