29 Eylül 2008 Pazartesi

Bir Methiye. Aktif otomotivin sahibi sayın Erkan Söğüt ustaya..

Daha öncede adından bahsettiğim Erkan Söğüt usta, daha doğrusu ona sadece ilk tanıştığınızda Usta diyorsunuz sonradan, ABİ veya türevlerini kullanmaya başlıyorsunuz. Benim gözümde ise o bir süperman:)

Abartmıyorum gerçekten öle, bir ustadan daha da öte bir hızır acil, yada dert babası(araç konusunda)

Kendisi Renoaktif otomotivin sahibi. Size reklam yapıyorum yapıyormuşum gibi gelebilir ama REKLAM DEĞİL, samimi bir kullanıcı yorumudur, geri bildirimidir.

Şimdi bir kez adam sizinle ilgileniyor, hersorununuza bir çözüm bulmaya çalışıyor,kendi bulamazsa çevresi vasıtsıyla bir çözüm sunuyor, sigorta, kasko vs gibi.. En olmadık anda (trafik halidir ne olacağı, nezaman olacağı belli olmaz) adamı araya biliyorsun:) yani adam sana bu samimiyeti veriyor. Telefonunu veriyor cep telefonunu... Bir sorun oldu arabada hemen arıyorsun bir çözüm bulmaya, bulamadımı direk kendisi halletmeye çalışıyor.!!

Hımm diyeceksinizi ki; ee tabi adamın pazarlama stratejisi veya iş alma isteği... Yook öle değil..!! Yaaa hangi işçi veya esnaf neyse BAYRAMDA AİLESİYLE BİRLİKTE, BABASINI ZİYARETE GİDERKEN TELEFON VASITASIYLA RAHASIZ EDİLİP, Ya erkan bey bizim araba gitmiyor..! diye bir sorun üzerine Abi sorun nedir diye cevapverip, sorunu çözmeye çalışır ve çözemeyince de. Abi araba hareket ediyorsa, siz hemen bizim dükkana kadar gelin deyip bayram günü kapalı olan dükkanını açıp arabanızı tamir edip beş kuruş para almadan size hadi hayırlı yolculuklar der...!! Ya bırakın adam yolundan dönermi para için bile olsa. şahsen ben ancak hatrı sayılır bir para karşılığı bunu yapardım:) yada yapmazdım.

Bir diğer kullanıcı gerçeği, Saat gecenin 1'i ve yolda kalmış bir araba.. Ne yapsak ne etsek, bir usta arasak, ama ustada bu arabadan anlarmı? derken. taa sakaryadan Erkan ustayı arayıp(gece saat 1)

Aracı arızalana: abi biz yolda kaldık...! (bunu aranızda hiç yapabilen varmı?).

Erkan usta: Geçmiş olsun abi hayırdır ne oldu? (cevaba bak..)

Aracı arızalana: ya usta jusura bakma durum böle böle..

Erkan usta: tama abi ben bizim ustayı arayayım(gece saat birde adam ustasını arayor ve ). abi siz orada bekleyin biz hemen geliyoruz..(ya bunu gece yarısı sıcak yatağından uykusundan uyanıp kim yapar. yada ne için yapar.. evet birileri yapıyor HEMDE İNSANLIK İÇİN..)

Ve gecenin saat ikisinde tutup istanbuldan sakaryaya gelir erkan usta, yanında ustasıyla. seyyar:)) gelip harbiden araçtaki sorunu çözer ve abi, hadi hayırlı yolculuklar..!

Aracı arızalana: Ya borcumuz...

Usta: Ya abi sen bi istanbula dön ozaman hallederiz, der..

Ya daha iki üç olay var ama daha fazla anlatırsam erkan ustanın servisinde sırabeklemek zorunda kalırım diye korkuyorum.

Birde çekici olayı var,, kasko olayı da cabası, ya arabayla ilgili aklınıza ne gibi sorun geliyor erkan usta orada yardımınıza yetişiyor..

SAĞOLASIN ERKAN USTA..

dünyada böyle insanlarda var...

:)

26 Eylül 2008 Cuma

Ineta Capital Hit


Ineta summer Hit in ardında Bu kez ankadara Farklı içerikle INETA CAPITAL HIT geliyor

22 Eylül 2008 Pazartesi

Her sene geleneksel hale gelen Interbrand yılın markası ilk 100'ün Bu senede biraz farkı var..

Bloğumda hersene bu listeye yer veririm. Daha önce de bu listeden bahsetmiştim. Interbrand Dünyanın ilk 100 markasını.

Ama bu sene bir gariplik var sanki listede. O da şu;
Amerikan şirketlerinin çoğunda gözle görürlür bir şekilde gerileme var. Bunu da meşhur emlak krizine bağlamak sanırım yanlış olmaz.
Ve bu durum, sayın prf. Oktay Sinanoğlunun "AMERİKA BATIYOR" tezini hatırlattı bana. Çok yakın bir gelecekte bu kaçınılmaz bir son gibi görünüyor.

Bizim için Daha garip bir şey de IBM nasıl olurda Microsoftu geçer kardeşim. Bu bana dokundu biraz.
Birde google da ilk defa ilk 10 a girdi, hımm...
Bill gatesin de şirketten fiili görevinden istifa etmesinden sonra ikinci bir darbede bu marka değerlendirme sinden geldi. Ama bu sene çok daha ileri gideceğiz, biz MSP ler ile birlikte:)

Listenin ilk 3'ü cocacola , ibm ve microsoft dan oluşuyor. Türkiyeden tabiki de bir firma yok, bindik bir alamete...

Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

16 Eylül 2008 Salı

Microsoft ürünlerinin 12 ay boyunca lisanslı olarak bedava kullanmak istermisiniz.


Evet yanlış duymadınız Microsoftun lisanslı ürünlerini üstelik hiç bir bedel ödemeden 12 ay boyunca kullanacabileceksiniz...

Soru : Nasıl olacak pekala?
Cevap: Çok basit sadece bir okulda öğrenci olmanız ve o okulun Microsoft ile bu konuda işbirliği yapmış olması yeterli. Yani dreamSpark sayesinde microsoftun öğrencilere sağladığı bir kolaylık.

Soru: Okulumun böle bir girişimi yok. Ne yapabilirim?
Cevap: Okuldan yetkili bir kişi ile görüşüp Çok basit şekilde microsoftla diyaloğa geçebilir ve hemen başalatabilirsiniz?
Hee..! diyaloğa geçemediniz mi.! Ozaman Bana ulaşabilirsiniz. Bu konuda hemen yardımcı olurum.

Microsoftun hemen hemen tüm programını bulabileceksiniz burada.
Ne işime yara derseniz ? bence illa ki işinize yaraması önemli değil. İndirip kurun inceleyin, İlginizi çekebilir belki. Belki çok hoşunuza gider ve o konuda birşeyler yapamak istersiniz. Unutmayın istemek herzaman birşeyi yapabilmenin ilk ve en önemli koşuludur.
Birde bu programlardan bazılarına 45000$ - 80000$ arasında değişen lisanslar ile sahip olunabiliniyor. Bu pahadaki bir programı sizlere bila ücret sunuyoruz:)

Basında da geniş yer bulan microsoftun öğrencilere yönelik bu mükemmel girişimine tüm üniversiteler ve ilerleyen günlerde ise liseler de dahil olacak.

Hürriyet İK dan alınan bilgiye bu bilgiye aşağıdaki resimden de ulaşabilirsiniz.


11 Eylül 2008 Perşembe

Eğer efs'yi Dünyaya Duyura bilseydik:(


Daha önce yine burda ve şurada bahsettiğim göz bebeğimiz efs projemiz ile türkiye de bir yankı uyandıramamanın burukluğu hala içimizde bir uhte olarak kalmışken, gün geçtikçe bu Projeye olan ihtiyacı ve bu projenin nekadar sağlam bir fikirden ortaya çıktığını USA'da yapılan bir çok etikinlikte dikkatleri üzerine çekmesinde ve TechCrunch50 de bizim projemize benzer bir projenin yer almasından anlıyoruz.

Bu gün webrazzinin partneri olan mike'ın 'ın düzenlemiş olduğu TechCrunch5o konferansında OpenTrace projesini incelemeye davet ediyorum. Efs konusunda ne kadar haklı olduğumuzu Tokyolu vatandaşlar size kanıtlasın isterseniz.

Bu gün burada şunu anlıyoruz; TechCrunch50 de 50 starUp Projesi içine Türkiyeden hiçbir proje giremedi. Çok üzücü.
Aslında şöle çevreme baktığımada arkadaşlarım arasında okadar sağlam fikirler var ki ama nedense herkes bir ölü toprağı serpilmişcesine umursamaz tavırda başkalarının kendi fikrini yapmasını bekler biçimde.
Ya hu bizim ruhumuza ne oldu neden bu kadar tembeliz neden eskisi gibi 7 kıtaya hükmedecek teknoloji ve bilgiye sahipdeğiliz.
Hani bir Türk dünya ya bedel di.! neredeyiz Kimse türk değilmi yoksa?
Neden Dünyada hep başka milletlerin yelleri, fırtınları ve hatta kasırgaları esmekte...
Niye bukadar geç kaldık kalkan trene, Hani bizim müttefikimiz almanya vardı onun kaybetmesiyle kaybetmiştik bizde. Hani tüm toprakları darmadağın olan Almanya vardı biz okadar hasarlı da değildik ama onlar treni erken yakala ya biz...??

Biz neden Dünyada göbeğini kaşıyan millet durumuna geldik ? Neden bu miskinlik? Bizim birimizin bedel olduğu dünyada bu sıfatla neden nitelendik??

...

6 Eylül 2008 Cumartesi

Akbil tarih oluyor, yerine İstanbul Kart geliyor.

 Bu haberi daha haziran ayında cardist konferansı ibb belbimde katılan arkadaşlar duyurmuşlar ve sistemin teknolojisinden bahsetmişlerdi. O günden beri hep niyetettim ama bir türlü yazmak nasip olmadı bu gelişmeyi. Bu günlerde haberleri duyunca hemen yamam gerektiğini düşündüm:)

Evet hepinizin duyduğu gibi ve özellikde istanbulda yaşayanları yakından ilgilendiren bir gelişme artık bir kartın üstünde saat pilini andıran hantal ve taşmada bir sürü sorun olan bu yüzden de kaybetme riski yüksek olan mö teknolojili akbilden kurtulmamız yakında gerçekleşiyor. 

Akbilin yerini İstanbul-kart alıyor. 

Pekala nedir bu istanbul kartın teknolojisi derseniz, silere  sözettiğim fuarda aldığım broşürlere  bakmanızı tavsiye ederim.   

  

4 Eylül 2008 Perşembe

Microsoft e-ticaretin Kralını yapmaya Hazırlanıyor.

 Microsoft sanal alemde hızla yol almaya devam ediyor...

e- ticarete mi niyetlendi desem bilemiyorum ama tam olarak bir mağza olmasada yazılım ve program konusunda ortaklarının ve belli başlı büyük firmaların ürünlerini satacağı bir online market açacak. 

Bu konuda da işin erbabından destek alıyorlar Cnet. Mynetin mağazası olan cnet den destek alarak bu işi başlıyorlar...

Bu mağazanın adını Microsoft hiper market olmasını isterdim ama ona yakın bir isim koymuşlar Windows Marketplace. Bu mağazada ne mi satılaca neler mi olacak; şimdilik HP, Dell ve Buy.com gibi markaların ürünleri olacak ileride ne olacağını ise hepbirlikte göreceğiz.

CNet'de halihazırda satış yapmakta olan satıcılar, otomatik olarak Windows Marketplace'de de yer alacak. 

Bu yılın sonlarına doğru Amerikada satışa başlayacağı söylentiler arasında.. 

2 Eylül 2008 Salı

PageUp & PageDown


 Çoğumuzun bu tuş takımından haberi olmasada aslında çok kullanışlı ve çok işe yarar bir buluş olduğunu her kullandığımızda farkediyorduruz. Ben şahsen; kim akıl etmiş bu tuşları diye düşünmedim de değil hani. gördükki her teknolojinin altından çıkan biri var yine bu teknolojini içinde:) Microsoft. neden çünkü adamlar bu tuşları ben icat ettim diyorlar 2005 yılından beri. Ensonunda mahkeme de bunu onadı ve microsoftu haklı buldu.

Bundan sonra ne olacak onu merak etmekteyim doğrusu. IBM ve apple'ın klavyelerinde bu tuşlar olmayacak mı.:)

google web tarayıcısıyla geliyor...


 Google uzun zamandır kullanıcıların sıkıntılarını dikkate alıp kendi bir web browser geliştirmeyi kafasına koymuş. Chrome adını verdiği browser'ı safarini ve firefox teknolojileriyle yazmayı düşündüğü ne webkit ile hazırlayacak oluşundan anlıyoruz. 

Google ın bu browser daki amacı ise bugüne kadar sıkıntı çektiğimiz birçok soruna çözüm olacak, nitelikte bir browser gelişirmek.

Bloglarında duyurduğu bu gelişmenin içeriğinde çok teknik bilgilere de değinmişler web programcığı adına çok şey öğreten birde çizgi roman tarzı bir tanıtım yapmışlar ki mutlaka okumalısınız..