28 Haziran 2008 Cumartesi

TechCrunch & Webrazzi MeetUp


      Bu gün bir çok kişinin katılmayı çok isteyipde yoğun katılımdan dolayı davetiye bulamadıkları için katılamadıkları  TechCrunch & Webrazzi MeetUp'a katılma fırsatı  buldum. İyi ki buldum diyorum. Çünkü Mükemmel bir network ortamı sağlayabilecek fırsat bulabildiğim bir etkinlik oldu. Gidebilmek için bir çok programı hatta çok önemli bir daveti iptal edip gittim bu etkinliğe. Yunus hocam da ta gebzelerden kalkıp bir gününü bu etkinlikte geçirdi. Çokda faydalı oldu özellikle Networking açısından.

                                                                                                           

Conrad Otelinde gerçekleşen MeetUp aşağıdaki şekilde gerçekleşti;

12:00 - Kayıt

13:00 - Açılış Konuşması
Türkiye’de Web 2.0 - Arda Kutsal - Kurucu, Webrazzi.com

13:30 - Sosyal platformlar ve sosyal medyada pazarlama
Alemşah Öztürk – Ajans Başkanı, 41-29
Ayça Arsan – Pazarlama Direktörü, Kariyer.net
Aylin Yalçınkaya – Komünite Müdürü, Pilli
Can Karatoprak - Kurucu Ortak, Biz Bilişim Çözümleri / (Rakı Sofrası Facebook App)
Özgür Alaz – Trend Uzmanı, Marketallica

14:15 - Kullanıcı içeriğinin yarattığı Web 2.0 hukuku
Av. Başak Purut – Avukat
Burak Büyükdemir - Kurucu, Haber.gen.tr
Av. Ceyda Cimilli Akaydın – Yönetim Kurulu Üyesi, TBD İstanbul
Serdar Kuzuloğlu - Teknoloji Editörü, Radikal

15:00 - Kahve Arası

15:30 - Online reklam pazarı ve geleceği
Bülent Hiçsönmez - Ülke Müdürü, Google Türkiye
Okyar Özlüpınar - Yönetici Ortak, ReklamZ
Sarper Danış – Ortak, ZapMedya
Tümay Asena – CEO, Nokta A.Ş.

16:15 - Türkiye’de web girişimciliği, yatırım imkanları ve çıkış stratejileri
Burçin Didinedin – Genel Müdür, Nokta A.Ş.
Cem Dalgıç – Kurucu Ortak, LeVenture
Çağlar Erol – Kurucu, Cember.net
Devrim Demirel - CEO, BerilTech
Ersan Özer – Kurucu, itiraf.com, istanbul.net, uzmantv.com

17:00 - Kahve Arası

17:30 - StartupPad
Kindo.com
Mekanist.net v2.0
Mülakat.Net v2.0
TakasMerkezi.com
Wridea v2.0

(StartupPad kapsamında 5 dakika sunum yapmak isteyen girişim sahipleri proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Yeni fikirlerini bizlerle paylaştılar.
18:00 - Grou.ps Global Announcement
Emre Sokullu – CEO, Grou.ps

18:15 - European Startup Scene
Mike Butcher – Editor, TechCrunch and TechCrunch UK

18:45 - Kapanış Konuşması
Arda Kutsal - Kurucu, Webrazzi.com

19:00 – 21:00 - Kokteyl

Bu konferans webrazzi tarafından düzenledin ve kısa zamanda organize oldu.

Arda Kutsal tarafından organize edilip Türkiyede  ilk defa gerçekleşme özelliği taşımakta.


Sayın Arda Kutsal ile tanışma şansı buldum bu gün kendime kattığım networklerin enbaşında geliyor. İlerde tanımıyorum derse resmi gösteririz artık:)

Daha da önemlisi  TechCrunch UK 'den Mike Butcher ile de tanışma şansı bulduk.

 Mike bey bizim dilimizi yakında öğrenicek gibi. Merhaba diyerek başladı konuşmasına.. Ama türkiyedeki girişimlerden StartUp lardan pek memnun olmadığını ve bunun yakında gelişeceğini tahmin ettiğini anlattı.

Bunun yanında dünyada yeni bir teknolojiyi hemde Open Source olan bir projeyi tanıttı Silikon Vadisinden Emre Sokullu. 

Bu teknoloji ;   GROU.PS sosyal grupların birleşmesini sağlayan bir platform.
 

 5 dakikalık StartUp lardan ençok dikkatimi çeken ise Daha öncelerden İmagine cup dan tanıdığım Ali Servet Eyüpoğlu nun kurucusu olduğu mekanist. Porjesi. Bu proje aslında şuan üzerinde durduğumuz bir projenin yakın bir benzeri olduğu için de baya bi sorularımız oldu. Proje kısaca web 2.0 matığını yansııtıyo. Yani şöle kullanıcı ların deneyim ve yorumlarını googlemaps üzerinden adres ve mekan olarak gösterip, yeni müşterilere gitmeden önce açıp yorumlara bakabilicekleri ve bu doğrultuda kendileri için rahat olan bir restorantı, alışveriş merkezi, kreş vs. gibi yerleri seçe bilecekleri bir hizmet. Çok hoşuma gitti. Kendilerine başarılar diliyorum.

Pardus 2008'in yeni versiyonu yayımlandı.

Uzun zamandır beklenen pardus beklenen update ini gerçekleştirdi. 

"Özgürlük için bir adım daha: Pardus 2008" 

parolasıyla bekleyenleriyle buluştu. pardus artık indirilmeye hazır.  Daha önceki tüm sürümleri gibi bir özgür yazılım olan Pardus 2008, GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) ile özgürce dağıtılıp çoğaltılabiliyor.

Pardus projesinin temel hedefleri; kolay kurulum ve kullanım.

Pardus 2008 gerek altyapı ve gerekse kullanıcı arayüzü düzeyinde önemli yeniliklere sahip, aynı zamanda geniş donanım desteği, kararlı ve güvenilir Linux altyapısı ve tek bir CD ile gelen çok çeşitli uygulamaları ile masaüstü kullanıcılarına yepyeni bir özgürlük deneyimi yaşatıyor.

24 Haziran 2008 Salı

Artık bir resmin nerde çekilmiş olduğunu google maps üzerinden yada herhangi bir harita programından öğrene bilirsiniz hemde kordinatlarıyla birlikte

  Bu google map olayıyla iyice çılgınlık haline gelen harita ,gps ve navigasyon vs gibi  yeni teknolojilerin dünyamıza girmesiyle herkes dünya üzerinde nerede olduğunu nasıl hareket ettiğinin bilincine iyice varmaya başlamışken, Amerikada bir çılgınlık daha başladı..

Bu çılgınlık yeni bir yazılım yeni bir algoritması im2gps algoritması  teknoloji  proje ile  hayat bulmuş bir  ilk komputerize yöntem. Ne diyelim bu fikri duyunca aklıma bizim EFS projesinde resimedeki rakamı okumya çalışan algoritmamız aklıma geldi. İşallah yakın zamanda bizlerdende çığır açacak projeler çıkar. Neden her şeyi başka birileri buluyor bizlerin eksikleri ne, fazlamız bile var türküz.

Sistemde kullanılan IM2GPS algoritması, bilgisayar biliminde master öğrencisi James Hays ve bilgisayar bilimi ve robotbilim’de yardımcı doçent olan Alexei A. Efros tarafından geliştirildi.  Carnegie Mellon Üniversitesi’n de geliştirildi.

PEKALA NE YAPAR BU'

derseniz çekilen bir resmin nerede çekildiğini lokasyonu ile birlikte vermekte kısaca çektiğiniz bir resimi bu proje sayesinde google map de yada virtualMap de anında nerde çekildiğini aynı gps sitemiyle şuan nerede olduğunuzu gördüğünüz gibi görebileceksiniz.. pekala nasıl bir algoritma var derseniz ise. aslında çok basit gibi görünen ama bir çok çoğrafi bilgiyi barındıran ve flicker ı kullanan bir sistem. sistem fotoğrafın kompozisyonunu analiz ediyor, renklerin ve dokunun dağılımını dikkate alıyor ve fotoğraftaki hatların yönünü ve sayılarını kaydediyor. Böylelikle Flickr’da yer alan benzer görünüşe sahip fotoğrafları tarayabiliyor...

Kod Matlab ve Python programlama dilleri kullanılarak hazırlandı ve Linux’da test edildi. Kod ile ilgili ayrıntılı bilgilere erişmek için burayı tıklayın.

21 Haziran 2008 Cumartesi

Google'nin ve İnternet aleminin En Küçük Blog yazarı ve kullanıcısı Şevval bebek..

 Teknoloji denince aklıma ilk gelen ve teknoloji ile bire bir özdeşleşmiş olan sevgili hocam, yada hocadan öte abim yunus Özen 

yine bir ilke imza atmış heralde. Bu fikirleri nerden bulur bilmiyorum. Rekorlar kitabına aday gösterdiğim bir ilki gerçekleştirdi yine. 

Dünyanın en genç blogger'ını yani şevval bebeği.  henüz bu çarşamba günü doğmuş olan ve daha dünyada üçüncü günün geçirirken yunus hocam onu google ile tanıştırdı. o nu DÜNYANIN EN GENÇ BLOGGER KULLANICISI ve google'ın en genç hayranı yaptı:)  Onun henüz hiçbir şeyden haberi yokken google arama motorları onu yaşından çok indexledi:)

Sizde inceleyin bakalım şevval bebek bogunda nelerden bahsetmiş.

http://sewalceylan.blogspot.com/ 

4 Haziran 2008 Çarşamba

VoIP teknolojisi

VoIP = Voice over Internet Protocol; Yani ıp üzerinden aynı telefonda olduğu gibi ses ve veriyi veri ağları üzerinden taşınmasına verilen addır.

 Hepimizin bildiği gibi çok değil bundan 10 - 15 sene önce bilgisayar ağları sadece veriyi taşımak için kullanılırdı. Gün geçtikçe ağlar üzerinde ses paketlerinin taşınmasını sağlayan VoIP teknolojisiyle birlikte bir çığır açıldı internet dünyasında herşey bir anda değişti ve Ağlar sesi ile birlikte görüntü ve verinin taşınmasını sağlayan ortamlar halini aldı. işte internet çılgınlığı buradan başaladı.
Bu teknolojidenvsorunsuz şekilde yararlana bilmek için ağ yapılarını çok iyi yapılandırılmış olması lazım. Ağ üzerinde olacak yavaşlamalar ve çakışmalar ses trafiğini olumsuz etkileyecektir. Bunu için QoS teknolojilerini kullanan yedekli alt yapılara yönelmelidir.
 Bu teknoloji gelecekte hatta yakın gelecekte geleneksel telefonların yerini alacaktır. Günümüzde şirketler hızla voıp teknolojisini şirketlerine uygulamaya başladılar. En önemli sorun olan iletişimi bu şekilde yani bu teknoloji sayesinde daha masrafsız ve daha uygun şekilde halletmiş olacakalar.
 Bu teknoloji en yakın zamanda ses ve veriyi bir birine entegre edecek ve çağın yeni teknolojisi bu şekilde gelişecek olduğunu düşünmekteyim. Ses ve verinin bir arada yer alması yakın gelecekte bizleri bekleyen bir teknoloji.  

Hangi Şarkının kime ait olduğunu ve aklınıza takılan bir ezginin hangi şarkıya ait olduğunu bilmek isteyenlere süper bir site.


Başlık tam anlamıyla açıklıyor aslında, anlatmak istediklerimi. Gördüğüde çok hoşuma gitti bu. daha önce türkcell in kontör karşılığında verdiği bu hizmet şuanda bir internet sitesi tarafından sağlanmak ta.

 
musipedia
 Sitede isterseniz şarkıyı mırıldanıp search edebilirsiniz. Bunun yanında bir bir sürü arama seçeneğinide kullanıcılara sunuyor.
Örneğin notalarını biliyorsanız notaları girip arayabiliyor. yada şarkıdan bir bölümü mırıldanın anında sonucu görüntüleyebiliyorsunuz...
Sonuç olarak size şarkının kime ait olduğu ve ne bunun yanında birsürü detayı daha getiriyor. En güzeli ise amazon linki ile şarkıyı satın alma imkanı sunuyor.
Siteye BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bunun yanında oradaki piyanoyu kullanarak süper besteler yapabilirsiniz:)

3 Haziran 2008 Salı

2. İstanbul Bilişim Kongresi Kurumsal Yazılım 2008 "bütünleşelim"


Bu gün Türkiye bilişim derneği (tbd) tarafından Türkcell in sponsorluğunda Harbiye askeri Kongre Salonunda 2. si gerçekleşen İstanbul bilişim Kongresine katılma şansım oldu. Çok faydalı olduğuna inandığım kongreye Adına yakışır şekilde, Ulaştırma bakanımız sy. Binali YILDIRIM telekonferansla katıldılar. Kendilerinin ağzından duyduğum Türkiye yakın zamanda internet sıkıntılarından kurtulacakmış, Ve türkiyem alt yapı olarak geniş banta hazırmış. Bekleriz ozaman bu geniş bantda yaya yaya internet kullanmayı:)
Açılış programında sy. Prof.Dr. Tuncay Saydam şu metni paylaştı.
Yarın ki ve bu gün kü programa ise Şuradan ulaşa bilirsiniz.
Açılışın ardından oturumlara geçilince bugünlerde merak saldığım Oraclenin temsilcilerinin olduğu oturumları tercih ettim çok da faydalı oldu..
Örneğin e- ticaretten bahsettiler ki yani böle bir hayali olan kimsenin mutlaka bu konuşmayı dinlemeleri gerekir diye düşünüyorum. e- ticaret değil e-pazarlama olduğundan bahsettiler. merak uyandıran bi tabir ve yakın zamanda e ticaretin yerini alacak..
Ardından SOA şu heryerde lafı geçen meşhur SOA yani namı değer Service Oriented Architecture dehşet bi teknoloji ya. Her, ben yazılımcıyım diyen faninin öğrenmesi gereken bir şey bu.. Anlatılmaz yaşanır der gibi..
Türkiye bilişim derneğinin istanbul bilişim kongresinin Bu seneki sloganı...BÜTÜNLEŞELİM...
Başlangıç konuşmasını sayın Prof.Dr. Tuncay Saydam yaptı, iyi de başlangıç oldu aslında..
Buradan Metne ulaşabilirsiniz...
Şuradan da konferans programına ulaşabilirsiniz..

1 Haziran 2008 Pazar

Artık Ne Hediye Alsam Diye Kara Kara Düşünmeye son..!

 Mutlaka sizinde bir arkadaşınıza veya her hangi bir sevdiğinize bir hediye almak gibi bir girişiminiz olmuştur, çeşitli kriterleri(Kararsız kalmak, Aradığını bulamamak,Fiyatı, albenisi, kategorisi vs.) düşündüğümüzde  bu iş hepten işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
Burada bahsetmiş olduğum site google gibi hayatımızı kolaylaştıracak:) Çünkü bu da bir arama motoru HEMDE HEDİYE ARAMA MOTORU..
buradan  siteye ulaşa bilirsiniz.

Twitter çılgınlığı ve Twitterin bu hafta ki çöküşü..


 Daha önce bahsettiğim Twitter şuan dünyada bir çılgınlık haline geldi. Ama alt yapısının hazır olmadığını bu haftaki olay gözler önüne serdi.
Benim gibi dünyanın bir çok yerinden insan bir hışımla twitter hesaplarını açtılar ki ne görsünler twitter patlamış.
 Bu çöküşün sebebini kurucular aslında gayet güzel açıklıyor. "BİZ, BU OLAYIN BU KADAR TUTACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞTİK.. "
şuan dünyanın birçok yerinde insanlar artık işlerini TWİTTER le görür olmuşlar. Bu da sitenin ve systemin üstüne bu kadar yoğun bir yükleyince kaçınılmaz son vukubuldu.