23 Haziran 2007 Cumartesi

Imagine Cup 2008

Imagine Cup 2008 in teması belli oldu: ÇEVRE

2008 Theme: The Environment
In Imagine Cup 2008, we challenge the top student technologists around the world to actively contribute to the mission of protecting our world for generations to come. We are pleased to announce the 2008 theme: “Imagine a world where technology enables a sustainable environment.”

2008 yılı teması çevre olarak belirlendi. Dünya finali bu kez Fransa’da Paris‘te gerçekleşecek.

18 Haziran 2007 Pazartesi

İmagine CUP 2007 Türkiye finali sonuçları





Microsoft tarafından 2003 yılından beri düzenelenen İmagine Cup proje yarışmasının türkiye finali 15 haziranda gerçekleşti. Yarışmaya başlangıcından sonuna kadar katılma şansı buldum.Ve çokda faydalı olduğuna inanıyorum.


Önce yarışma hakkında biraz konuşmak istiyorum. Önce microsoft tarafından senenin teması(konusu) belirlenir ve o tema doğrultusunda projeler oluşturulur. Yarışma yazılım tasarımı, kısa film gibi 7 daldan oluşmakta ve her dalda ayrı ayrı yarışmalar önce ülke genelinde; seçmeler , yarıfinal ve final olmak üzere tamamlanır finalde birinci olan proje dünya finaline katılır. Dünyada ülkeyi temsil eder. Bu senenin teması Eğitim


Bu sene ki yazılım tasarımı kategorisinin Türkiye finalinde 10 proje yarıştı. ve sonuç şu şekilde belli oldu

Imagine Cup 2007 Türkiye Birincisi => İstanbul Teknik Üniversitesi

Proje Adı ve Grup Numarası: Pare.NeT - (ITU02)

Imagine Cup 2007 Türkiye İkincisi => İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Proje Adı ve Grup Numarası: Preschool Education System - (IYTE01)

Imagine Cup 2007 Türkiye Üçüncüsü => Koç Üniversitesi

Proje Adı ve Grup Numarası: I.GET() - (KOC01)

istanbul teknik üniversitesi pare.NeT isimli projesiyle Türkiyeyi bu sene dünyada temsiledecek. Ben aslında bu projeyi pek tutmadım ama jurinin kararına saygı duyuyoruz. proje kısaca aile eğitimi hakkında Pare = parent (ebeveyn) bilgisayar ve teknoloji kullanarak eğitmek.


ImagineCUP 2007 türkiye finali



imagine cup 2007 fianli bahçaşehir üniversitesi Beşiktaş campüsü fazıl say kongre salonunda yapılacak. İlgilenen veya ufkunu açamak isteyen herkese tavsiye edilir.